Hella van Honschooten

Hella van Honschooten (Amsterdam, 6 mei 1951)

Voorgeschiedenis

Na het middelbaar onderwijs (IVO-kindergemeenschap) heb ik één jaar op de Rietveldacademie gezeten, maar die bracht me niet wat ik wilde.

In de 90er jaren ben ik, in Enschede, diverse tekencursussen gaan doen bij Cultureel centrum Concordia. Van 1998-2004 heb ik les gehad in modeltekenen van Gooitzen de Jong. Vanaf 2005 heb ik met een aantal andere oud-cursisten van De Jong zelfstandig gewerkt in een modeltekencollectief (voorheen Joffers van de Jong, wat nu verder is gegaan als ModeltekenCollectief Enschede).

Specialiteit:

Buiten het tekenen naar ongekleed menselijk model, teken ik ook mensen die muziek maken. Omdat ik dit tijdens repetities of optredens doe is snel kunnen werken belangrijk. Mijn werk krijgt daardoor een bijzondere dynamiek.

Materialen: o.a. zwarte fineliner, pen en inkt, krijt, aquarelverf, aquarelkrijt.

Visie: Het tekenen van mensen is voor mij een reis door een landschap van vormen en lijnen. Het moeilijke hiervan is het loslaten van het weten-wat-je-ziet en puur de werkelijkheid weer te geven. Dit is een nimmer aflatende strijd waarvan de uitslag keer op keer voor verassingen zorgt. En wel op zodanige wijze dat ik ervan doordrongen ben dat je, wat dit betreft, nooit uitgestreden en uitgekeken zult raken.

Website: delihella.blogspot.com

Hierop zijn mijn genoemde muziektekeningen te bekijken.

Ook kunt u hier contact met mij opnemen als u iets van mij wilt aanschaffen of een opdracht met mij wilt bespreken.