Trudi de Jong

Mijn passie voor tekenen zat er al vroeg in. De blanco schutbladen in boeken waren niet veilig voor mij, papier was verhoudingsgewijs veel duurder als nu en later moest je je behelpen met kladblokken.

In de periode dat ik op de avond AKI zat was figuratief werken not done. Gelukkig kon ik nog een jaar modeltekenen en boetseren bij Gooitzen de Jong. Eerder deed ik een jaar modeltekenen in Amsterdam, later een paar jaar bij het Lossers Kunstcollectief en bij Manje Dijkman.

Het tekenen en schilderen naar model blijft altijd een uitdaging en mijn uitdaging is daar steeds weer een nieuwe ingang en vormgeving voor te vinden.

Tijdens de pandemie en het opruimen van mijn huis vond ik katoen, textielverf en diverse garens. Via projectie van mijn tekeningen zijn deze textiele werken tot stand gekomen.
In het seizoen 2021-2022 ben ik na een workshop enthousiast geworden over het modelknippen uit oude tijdschriften. Deze humanoïde en soms vervreemdende knipsels voer ik opnieuw uit in diverse technieken en materialen.